Min Man Har ADHD

Om mitt liv med en partner med ADHD

Min man har ADHD

Min man har ADHD. Eller, vi är ganska säkra på att han har ADHD. Han har ännu inte fått någon diagnos, men väldigt många tecken pekar på att hans problem kommer ifrån ADHD:n. Den har bloggen startade jag en av de där dagarna då det inte gick att resonera med honom och jag kände att jag behöver någonstans att uttrycka mig och förklara vad det är som händer när vi hamnar i såna här situationer. Jag har försökt förklara för vänner, men det är svårt för hans beteende är ofta inte logiskt och det skapar svårigheter att förstå i vilken riktning bråken går.

I helgen tröttnade jag på att inte ha någon som förstod vad jag pratade om, och gick med i en grupp på Facebook för partners till personer med ADHD. Det kändes som en oerhörd lättnad att äntligen få prata med någon som visste precis vad jag gick igenom; någon som sa att precis så är min man också, och att kunna få stöd från andra som kunde säga att det går att ha ett förhållande trots allt.

Att gå med i gruppen gav mig en push att börja skriva om hur det är att leva med min man. Jag skriver dagbok varje dag, men det går inte på några få rader att förklara hur vardagen påverkas. Jag funderade på att ägna en egen dagbok till just det här, men eftersom jag inte hittade någon annan liknande blogg tänkte jag att jag gör en själv; kanske finns det en möjlighet att den kan hjälpa någon annan att känna igen sig och få stöd.

En anledning till att jag känner att jag vill skriva ner allting är för att det är svårt ibland att hänga med i min mans humörsvängar. Jag förstår mig inte på dem och jag kan inte förklara dem efteråt. Så den här bloggen är också mycket för mig själv för att i efterhand kunna se från dag till dag vad som hände, vad som sades, och hur jag kände.

1 Comment

  1. Mr WordPress

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *